basis vildmarksliv

På dette spændende heldagskursus får du en grundlæggende introduktion til vildmarksliv og bushcraft.

Vi starter med at mødes omkring bålet til en kop bålkaffe eller naturte. 

Vi kommer bl.a. omkring primitiv overnatning i DK, regler, basis bushcraftudstyr, basale vildmarksfærdigehder, sheltertyper og opsætning, gode knob, snor, etablering af primitiv lejr, sovegrej, typiske bushcraftprojekter, primitive båltændingsteknikker, trefod med ophæng, flække- og saveteknikker, brug af slibesten, snitteværktøj, tilberedning af bålmad og bålbrød, naturte og vitaminer, væskebalancen og det mentale aspekt ved bushcraft og hvorfor det øger vores generelle sundhedstilstand. Vi vil også gå en tur i området for at finde og identificere ressourcer ift. årstiden, ligesom du også kan finde brugbare byggematerialer til dit første bushcraftprojekt!

Med andre ord: Du bliver klædt sikkert på til dine fremtidige bushcraftture!

Der vil være værktøj og materialer til alle, en fælles bålrist samt årstidens naturte og slynget bålkaffe ad libitum. Medbring en let (bål)frokost og vand til hele kurset. Hvis du har dit eget bushcraftudstyr, båltændingsgrej og/ eller snittegrej, så medbring det gerne. Der er mulighed for primitiv overnatning efter kurset, så du kan få testet din primitive lejr og færdigheder af.

Overnatning aftales forud for kurset, og koster et tillæg på 100 kr./person. Aftensmaden deles og koordineres forud for kurset af kursusansvarlige. Ved overnatning medbringes desuden egen morgenmad samt personligt grej til overnatning. Efter morgenmaden er der nedpakning af lejr og grej, og retur hjem kl. 10.

Vi ses til god stemning og gode historier ved bålet.

Sted og antal: Privat skov, 20 min. fra Kolding, max 10 deltagere.

Tidspunkt: Lørdage kl. 9-17, hele året.

Pris: 800 kr. / 300 kr. børn (8-12 år)

Vil du høre mere