kurser

Bushcraft - basic

På dette spændende heldagskursus får du en introduktion til bushcraft. Vi kommer bl.a. omkring primitiv overnatning i DK, regler, basis bushcraftudstyr, sheltertyper og opsætning, knob, snor, etablering af primitiv lejr, sovegrej, typiske bushcraftprojekter, primitive båltændingsteknikker, trefod med ophæng, flække- og saveteknikker, brug af slibesten, snitteværktøj, tilberedning af bålmad, væskebalance og det mentale aspekt ved udeliv. Vi vil også gå en tur i området for at finde materialer og andre ressourcer.

Med andre ord: Du bliver klædt sikkert på til dine fremtidige bushcraftture!

Snittekursus - basic

Vi mødes omkring det beroligende, stemningsfyldte og livgivende bål. Du får gode teknikker til at kunne flække træ, bruge folde- og rammesav, snitteøkse, snittekniv, skekniv og huljern.

Efter kurset kommer du hjem med din helt egen spiseske, grydeske, smørekniv eller paletkniv, som vil følge dig trofast på alle dine ture fremover.

Primitiv båltænding - basic

Så er der dømt bålhygge! På dette minikursus lærer du at tænde dit eget bål på birkebark, fatwood og charcoal med to primitive teknikker; ildstål og flint & stål. Altså ingen tændstikker og lightere!

Vi kommer også ind over alle bålets faser.

Der er garanteret god stemning, afslapning og gode historier omkring bålet.

Shelter
kursus - basic

På dette minikursus lærer du de grundlæggende færdigheder, så du kan bygge dit eget shelter i et simpelt design på ingen tid og med et minimum af materialer, både med naturmaterialer og tarp (fx A-frame, Lean-to, Fallen Tree, Diamond Fly og Wind Cover Fly).

Efter kurset kan du pludselig se uanede muligheder for primitiv opsætning i de skove, der er udlagt til fri teltning. Husk at bålet skal være på de angivne bålpladser.

Vil du høre mere