Bushcraft

Trænger du til at få et afbræk fra en stresset hverdag og komme ud og koble af i naturen -ud til bålet? Ud at mærke bålets urkraft, den livgivende varme og den sociale, uforpligtende ramme, der skabes ved bålet?

Kunne du tænke dig at lære at tænde bål uden brug af lighter eller tændstikker? Lære at lave din egen seng, stol eller bord af grantræ? Snitte en spiseske, grydeske, smørekniv eller paletkniv af birk, kirsebær, ene eller bøg? Eller lære at bygge et shelter eller en tipi/lavvu kun af naturmaterialer? Lave din egen rammesav? Lære at finde og fremstille vand i skoven? Lære at tappe din egen birkesaft? Lære at finde ressourcer i skoven?

Måske har du en drengedrøm, måske er du forælder og vil gerne have dine børn med ud i skoven og lave bål? Måske er du gammel spejder, friluftsperson eller synes at vildmarksfærdigheder er det fedeste? Måske trænger du til en ny hobby eller udfordring? Måske er du sårbar, langtidsledig, sygemeldt med stress eller kæmper med angst, depression eller en anden udfordring?

Naturen, bålet og bushcraft er medicin til din hjerne, krop og sjæl. Er du blevet nysgerrig, så læs videre!

Om Bushcraft

Bushcraft giver ro, nærvær og afstresning –herude kan du lade dine batterier op og nyde naturen, duftende, lydende, farverne og lyset. Du mærker naturens åndedræt og tilpasser dig til naturen og bruger den på en forsvarlig og naturlig måde.

Prøv det selv, det er sundt men kan være vanedannende!

Kurser

Snittekursus – basic

Vi mødes omkring det beroligende, stemningsfyldte og livgivende bål. Du får gode teknikker til at kunne flække træ, bruge folde- og rammesav, snitteøkse, snittekniv, skekniv og huljern. Efter kurset kommer du hjem med din helt egen spiseske, grydeske, smørekniv eller paletkniv, som vil følge dig trofast på alle dine ture fremover.

Forløb for mænd

MAND dig op med bushcraft

Naturen har en dokumenteret positiv indvirkning på vores mentale helbred, og dermed også på vores livskvalitet og selvopfattelse.

På dette forløb vil du opleve en stor personlig udvikling, der vil styrke dig i dit liv, der hvor du står lige nu og fremadrettet. Derfor vil forløbet hjælpe dig med at nå dine mål og med den forandring, du ønsker.

Bålets historie

Bålet har altid været og er stadig et meget centralt element i en stor del af menneskets evolution både som lys- og varmekilde, til tilberedning af mad, som signalering og til at holde insekter og rovdyr væk.

I artikler fra 1999 og 2004, af hhv. R. W. Wrangham og A. Skinner, fandt man, på baggrund af tekniske analyser af forkullede antilopeknogler og plantematerialer fra Sydafrika, indikationer på at en art fra Australopedicusslægten (også kaldet ’abemennesker’) samt arter fra Homoslægten (menneskelinjen) for knap 1- 1,6 millioner år siden lavede bål.

Vil du høre mere